İçeriğe geç

Pepeçura Tadı Nasıl

Pepeçura nasıl bir tatlı?

Pepecura, üzüm şırasını nişasta ile birleştiren ve damağı şenlendiren bir tatlıdır. Pepeçi, samaksa, siyah üzüm pudingi ve mor üzüm tatlısı olarak da bilinir. Hoş kokulu mor veya siyah üzümlerden yapılır. Normal üzümlerden de yapılabilir ancak koku ve tat aynı değildir.

Pepeçura sağlıklı mı?

Özellikle içerdiği C vitamini ve polifenol açısından zengin antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu da vücudun enfeksiyonlara, özellikle Covid-19’a karşı direncini artırır.

Pepeçura hangi yöreye ait?

Pepecura, bir tür puding kıvamında ve tatlı-ekşi dengesi olan meyveli bir tatlıdır. Türkiye’nin Doğu Karadeniz bölgesinde üretilir. Siyah üzüm şırası, su, buğday unu ve nişasta veya mısır unundan yapılır. Pepecura, Çayeli ve batıdaki ilçelerde üretilir.

Pepeçura ne demek?

“Pepeç” kelimesi olgun veya ballı meyve anlamına gelir. Bu lezzetli tatlıya kısaca “üzüm pudingi” diyebiliriz. Ballı üzüm, nişasta ve mısır unundan yapılır. Rengiyle büyüleyen pepeçura, Yunanca kökenli bir isimdir.

Pepeçura kaç dakikada pişer?

120 dk. Güzel kokulu siyah üzüm suyuyla hazırlanmış üzüm reçeli.

Pepeçura tatlısı nerede yenir?

Pepecura nerede yenir? Pepecura, Rize’nin yöresel tatlılarından biridir.

Karadeniz kokulu üzümün adı nedir?

Doğu Karadeniz bölgesine ait yerel bir çeşit olan hoş kokulu siyah üzümün hasadı başladı. Bilindiği üzere bölgemizde çok sevilen ve ülkemizde de kendine has tadıyla bilinen hoş kokulu siyah üzümler sofralık olarak yaygın bir şekilde tüketilmekte ve geleneksel olarak köşem ve pekmez haline getirilmektedir.

Kokulu siyah üzüm nasıl yenir?

Kalın ve hafif asitli kabuklu hoş kokulu üzümleri tüketemeyenler; üzümlerin kaynatılıp saplarının ayıklanması ve damak tadına göre az miktarda sulandırılmasıyla hazırlanan üzüm suyunu yılın her döneminde tüketebilirler.

Kokulu üzüm kabuğu yenir mi?

Hoş kokulu üzümün tatlı iç kısmı, yöre halkı tarafından kalın ve ekşimsi kabuğu sıkılarak tüketilir. 🍇 Üzümün kabuğunda resveratrol maddesi yoğun olarak bulunduğundan, kabuğuyla birlikte tüketilmesi insan sağlığı açısından oldukça önemlidir. ✨ Hoş kokulu üzüm, kalın ve hafif ekşimsi kabuğuyla birlikte tüketilir.

Pepeçura kaç kalori?

Besin değerleri (100 gr)Kalori125 kcalYağ0,4 grKarbonhidrat28 grDiyet lifi1.

Pepeçura meyvesi nedir?

Kendisi gibi çok tatlı bir isme sahip olan Pepeçura tatlısı, Karadeniz bölgesine ait, hoş kokulu, kabukları diğer üzümlere göre daha kalın olan siyah üzümlerden muhallebi tekniğiyle hazırlanan bir tatlıdır.

Rize pepeçura nedir?

Rize Pepecura; Latince adı Vitis Vinifera Labrusca olan hoş kokulu Isebella çeşidi, üzüm, mısır unu, buğday unu, mısır nişastası, toz şeker ve sudan yapılan puding benzeri bir yöresel tatlıdır.

Pepeçura üzümü nerede yetişir?

Dünyada 1368 üzüm çeşidi olduğu söylenir. Bu üzümlerden biri de bu üzümün anavatanı olan kokulu üzüm veya siyah üzümdür. Bu üzümün anavatanı Karadeniz’dir ancak deniz ikliminin olduğu her yerde yetişir.

Samaksa nasıl yapılır?

Öncelikle üzüm suyuna çekilmiş mısırı ekleyip 15 dakika pişiriyoruz. Ayırdığımız 1 su bardağı üzüm suyuna mısır ununu ekleyip iyice karıştırdıktan sonra dibine tutmaması için sürekli karıştırarak tenceremize ekliyoruz. İyice kaynamaya başladıktan sonra ara ara karıştırarak 15 dakika daha pişiriyoruz.

Pepeçura ne zaman?

Ülkemizde Karadeniz mutfağı ve Rize ile özdeşleşen pepeçura genellikle ay sonunda başlar. Mis kokulu siyah üzümlerden yapılan pepeçura tatlısı, özellikle son yıllarda Rize’de pastanelerde satılmaya başlanmış olup, modern kültürde giderek daha fazla ilgi görmektedir.

Pepeçura meyvesi nedir?

Kendisi gibi çok tatlı bir isme sahip olan Pepeçura tatlısı, Karadeniz bölgesine ait, hoş kokulu, kabukları diğer üzümlere göre daha kalın olan siyah üzümlerden muhallebi tekniğiyle hazırlanan bir tatlıdır.

Samsades tatlısı nedir?

Samsades, bir tür şerbetli tatlıdır. İzmir’in Seferihisar ilçesinde gerçekleşir. Muska şeklinde bir tatlıdır. Hamura yoğurt, tarçın ve şeker eklenerek kızartılarak yapılır.

Pepeçura üzümü nerede yetişir?

Dünyada 1368 üzüm çeşidi olduğu söylenir. Bu üzümlerden biri de bu üzümün anavatanı olan kokulu üzüm veya siyah üzümdür. Bu üzümün anavatanı Karadeniz’dir ancak deniz ikliminin olduğu her yerde yetişir.

Kelle tatlısı nerenin?

Sivas yöresinin çok eski tariflerinden biri; ana tatlı🤩24 Eylül 2022

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort
Sitemap
oddentürk ifşaholiganbetbets10