İçeriğe geç

Çırılta Nedir

Cırıkta nasıl yapılır?

Cırıkta (Akıtma-Cızlak) – Amasya Un derin bir kaba konulup malzemeler eklenir. Su ile lokma hamuru kıvamında bir hamur hazırlanır. 1 saat mayalanmaya bırakılır. Bu hamurdan bir kepçe odun ateşinde ısıtılmış bir fırın tepsisine dökülür ve hemen yayılır. Ters çevrilerek pişirilir.

Çırtla nasıl yapılır?

Çırtla (kaşık dökme) tarifi nasıl yapılır? Yumurta ve yoğurt çırpılır, peynir ve maydanoz eklenip çırpmaya devam edilir, ardından pul biber, karabiber ve tuz eklenir, kabartma tozu eklenir, ardından un azar azar eklenip kıvam alana kadar çırpmaya devam edilir.

Cırıtta hangi yöreye aittir?

Çırıhta (Lazca: Cecveş veya Cecveşi), Doğu Karadeniz bölgesine özgü bir hamur işi tatlısıdır.

Cirahta nedir?

Çırahta, özellikle Rize yöresinde kahvaltıda veya çay saatinde tüketilen bir hamur kızartması çeşidi ve lezzetidir. Hazırlanması oldukça kolay olan çırahta, “cirahta” veya “cırıhta” olarak da bilinir ve oldukça popülerdir. Bu nefis tarif, en güzel ve lezzetli sofralara koymanız için sizi bekliyor.

Zirihta nasıl yapılır?

Yumurtaları kırın ve çırpın. Üzerlerine sütü dökün ve karıştırın. Sonra unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyin ve akışkan bir hamur yapın. Sonra tavaya yağı koyun ve ısıtın (soğuk değil). Sıcak yağa yaklaşık bir yemek kaşığı dökün ve iyice kızartın.

Laganda nasıl yapılır?

Mantığı çok pratik. Aynı oranda süt, un veya süt unu ve yoğurdu aynı oranda yumurta ile birleştirerek bir harç hazırlamak. Sonra zevke göre çedar peyniri eklemek. Hazırladığımız karışımı yağda kızarttığımızda çıtır çıtır, lezzetli bir tat kazanacak!

Cılbır nasıl yapılır?

Haşlanmış yumurta nasıl yapılır? Yarım tencere suyu koyup kaynatın. Yumurtayı sarısı çatlamadan bir kaseye kırın ve yavaşça kaynayan suyun içine bırakın.

Çığırta nedir?

Rize yöresine ait olan Çırıhta, bir tür mantıdır. Lokma ve kibbeh’e benzeyen Çırıhta’nın ana malzemeleri un, su ve yağdır. İstenirse süt de eklenebilir.

Pezzik cacığı hangi yöreye aittir?

Haydari, acılı ezme, şakşuka gibi sofralarımızın vazgeçilmezi mezelerin yanı sıra, belki de daha önce hiç tatmadığımız muhteşem lezzetler ülkemizin farklı yörelerinde saklı! Kökeni Yozgat yöresine dayanan Pezzik Cacık, daha önce yediğiniz hiçbir mezeden çok daha farklı malzemelerle hazırlanıyor.

Çirleme hangi yöreye aittir?

Çirleme YemeğiÜlke(ler)TürkiyeBölgeKırşehirTürü Et YemeğiAna malzemeler: kuşbaşı dana eti, kuru kayısı, nohut (ıslatılmış), pekmez, soğan, tereyağı, salça, tuz, kırmızı pul biber, karabiber.

Cılbır nasıl yapılır?

Haşlanmış yumurta nasıl yapılır? Yarım tencere suyu koyup kaynatın. Yumurtayı sarısı çatlamadan bir kaseye kırın ve yavaşça kaynayan suyun içine bırakın.

Zirihta nasıl yapılır?

Yumurtaları kırın ve çırpın. Üzerlerine sütü dökün ve karıştırın. Sonra unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyin ve akışkan bir hamur yapın. Sonra tavaya yağı koyun ve ısıtın (soğuk değil). Sıcak yağa yaklaşık bir yemek kaşığı dökün ve iyice kızartın.

Çir kavurması nasıl yapılır?

Kavrulmuş Çir – Ankara Çir iyice yıkandıktan sonra yumuşayana kadar haşlanır. Haşlanan Çir’in suyu süzüldükten sonra ayrı bir tencerede eritilmiş tereyağı ve şekerin içine konulup üzerine biraz su eklenip kısık ateşte yaklaşık beş dakika kadar pişirilir ve kavrulmuş Çir servise hazır hale gelir.

Çullama hamuru nasıl yapılır?

Çullama nasıl hazırlanır: Yumurta, tuz, kabartma tozu ve yoğurdu bir kasede çırpın. Karışım kek hamuru kıvamına gelene kadar karıştırılır. Bu arada su, şeker ve limon suyundan bir şerbet hazırlanır. Daha sonra kesilmiş bastikler hazırlanan yumurta karışımına batırılır ve kızgın yağda kızartılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort
Sitemap
casibomtürk ifşaholiganbetbets10